Sanal Ethernet Birleştirme

Bileştirme (Köprüleme - LACP): Bu bölümde Antikor L2 Tünel’in üstünden geçen hızı arttırmak veya Cluster olarak Antikor L2 Tünel çalıştırmak için kullanılmaktadır.

3.4.4_Sanal_Ethernet_Birleştirme

Sanal Ethernet Birleştirme Yeni Kayıt

Birleştirme türü olarak 5 seçenek mevcuttur.

3.4.5_Sanal_Ethernet_Birleştirme-yenikayit

ALAN AÇIKLAMA
Adı Sanal Ethernet Adı otomatik üretilir.
Üye Ethernetler Fiziksel Ethernet seçilir.
Sanal Ethernet Türü ——–
Köprüleme İki TCP/IP ağını birbirine bağlayan bir donanımdır. İki veya daha fazla aynı protokolü kullanan ağları bağlamak için kullanılan bir cihazdır. Bağlama işlemi, iki ağdaki her mesajı birbirine tekrarlanarak sağlanır.
Köprüleme - Rapid STP Spanning-tree protokolü, döngüleri (loop) engellemek için geliştirilmiş bir protokoldür.
Link Birleştirme - Failover Yapı içerisinde bulunan cluster üyesi sunucuların ve bu sunucular üzerinde çalışan rol ve servislerin kapalı olduklarında veya çevresel etkenlerden etkilenerek down duruma geldiklerinde ( donanımsal arızalar gibi ) cluster üyesi olan bir sunucudan diğer sunucuya aktarılmasına denilmektedir.
Link Birleştirme - Load Balance ( FEC ) Load Balance kelime anlamı olarak yük paylaşımı anlamına gelmektedir. İki adet farklı internet bağlantısını aynı anda kullanarak bant genişliği artar ve hız artırımı yapılmış olur.
Link Birleştirme - LACP Link Aggregation Control Protocol (LACP) mevcut bağlantıları kurmak için kümelenmiş bağlantıların iki ucunda kullanılan Layer-2 anlaşma protokolüdür. LACP içindeki bağlantılardan birinde sorun oluşması halinde iletim diğer bağlantılardan yapılmaya devam edecektir. Bağlantı tekrar aktif olduğunda yük tekrar dağıtılıp yük dengeleme sağlanacaktır. Bununla birlikte, iletimi sağlayan bağlantılar arasında yük dengelemesi yaparak, bant genişliği de yükselecektir.
Link Birleştirme - Round Robin Tek bir kaynak ve birden fazla kullanıcı olması durumunda kaynağı kullanıcılar arasında eşit zaman aralıkları ile paylaştırmaya yönelik algoritmaya verilen isimdir. Örneğin 3 adet DNS sunucusu varsa, ilk istek yapan kullanıcı birinciye, ikinci istek yapanı ikinci sunucuya, üçüncü istek yapan kullanıcıyı da üçüncü sunucuya yönlendirir.
Açıklama Açıklama isteğe göre yazılır.

ePati Siber Güvenlik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü
Teknopark İdari Binası Kat:4 No: 411
Posta Kodu: 33343
Yenişehir / Mersin / TÜRKİYE

Web: www.epati.com.tr
e-Posta: bilgi@epati.com.tr
Tel: +90 324 361 02 33
Faks: +90 324 361 02 39