Antispam Ayarları

Eşik puan ve gri liste ayarlarının yanı sıra; antivirüs kontrolü, SMTP FROM için MX Kontrolü, SPF Kontrolü, DKIM Kontrolü, DMARC Kontrolü, Oltalama Kontrolü buradan ayarlanmaktadır.

image

Eşik Puanı Ayarları

Antispam Kurallarında İşlem: “Puanla” olduğu takdirde belirlenen işleme göre eksi veya artı puan alır.

Kuralın çalışmaması halinde belirlenen puan artmaktadır. Belirlenen eşik puanları (gri liste eşik puanı, spam başlığı ekleme eşik puanı, e-posta konusu değiştirme eşik puanı ve kesin spam - reddetme eşik puanı) geçildiği takdirde engellenmektedir.

Spam E-postalar için Eylem belirleme (Reddet, Karantinaya Al, Göz Ardı Et) ayarı mevcuttur.

Antivirüs Kontrolü

Beyaz listedeki kaynaklar haricinde e-postalar üzerinde antivirüs kontrolü yapmaktadır. Antivirüs kontrolü yapılmasını istemediğiniz güvenilir kaynaklarınızı beyaz listeye eklenmelidir.

SMTP FROM için MX Kontrolü

Gelen e-postalar için MX kontrolü sağlar bu sayede e-posta adresinin kaynağının güvenilir olup olmadığı kontrol edilir. Güvenilen alan adları beyaz listeye eklenmelidir.

SPF Kontrolü

SPF (Sender Policy Framework) Kontrolü, alan adının DNS kayıtlarında, o alan adının hangi ip adreslerinden e-posta gönderdiğini belirten kayıtlara verilen isimdir. E-posta gönderimlerinde gönderici için “kimlik doğrulama(kontrolü)” da denilebilir. Güvenilir alan adları SPF Kontrolü - Beyaz Listeye eklenmelidir.

Antispam kategorileri izinli ve engelli olmak üzere, ön tanımlı kategorilerden eklenebilmektedir.

image

DKIM Kontrolü

DKIM (DomainKeys Identified Mail - Alan Adı Anahtarlarıyla Tanımlanmış E-posta) Kontrolü, eposta mesajlarına dijital kriptografik imzalar ekleyen bir e-posta doğrulama formudur. DKIM kontrolü yapılacaksa güvenilen alan adlarının beyaz listeye eklenmesi gerekmektedir.

DMARC Kontrolü

DMARC (Domain-Based Message Authentication, Reporting & Conformance - Alan Adının Doğrulama, Raporlama ve Uygunluk) gönderenin adresi tanımlanmadığında, alıcının e-posta sunucusunun gelen e-postaları nasıl işlemesi gerektiğini kontrol eder. DMARC Kontrolü yapılacağı zaman güvenilen alan adlarının beyaz listeye eklenmesi gerekmektedir.

Gri Liste Ayarları

Gri liste ayarları aktif olduğunda, SMTP istekleri ilk seferinde reddeder çünkü gerçek SMTP istekleri gönderiminin başarısız olduğu süre boyunca sürekli devam eder, böylece SMTP isteğinin bir saldırı olmadığı belli olur. Güvenilen alan adlarının beyaz listeye eklenmesi gerekmektedir.

Oltalama Kontrolü

E-posta hesaplarına yapılacak olan oltalama saldırılarını kontrol etmektedir. E-Posta güvenliği için Antikor kullanıcıları bu özelliği aktif hale getirmelidir.

Antispam Kategorileri Yönetimi

Ön tanımlı veya belirlenen kategorileri izinli ve engelli olarak buraya eklenebilir. Kullanıcılara kategori bazında e-posta filtreleme özelliği sunulmaktadır.

Önemli Not: Antikor kullanıcılarına Antispamda bulunan tüm ayarların aktif edip kullanmaları önerilmektedir.

ePati Siber Güvenlik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü
Teknopark İdari Binası Kat:4 No: 411
Posta Kodu: 33343
Yenişehir / Mersin / TÜRKİYE

Web: www.epati.com.tr
e-Posta: bilgi@epati.com.tr
Tel: +90 324 361 02 33
Faks: +90 324 361 02 39