Network Arayüzü Özellikleri

Loopback Arayüzü, IEEE 802.1Q VLAN Desteği

Loopback arayüzü, cihaz içi testler ve yönlendirme işlemleri için kullanılan sanal bir arayüzdür. Fiziksel bağlantıya gerek duymaz ve cihazın kendisiyle iletişim kurarak ağda oluşabilecek sorunları izlemek için kullanılır.

IEEE 802.1Q VLAN desteği ise sanal ağların oluşturulmasını sağlar ve birden fazla VLAN’ı tek bir fiziksel ağ arayüzünde yönetmeye olanak tanır, böylece ağ yönetimini daha esnek ve verimli hale getirir.

Link Aggregation Control Protocol (LACP), birden fazla fiziksel bağlantıyı tek bir mantıksal bağlantı olarak birleştirir, böylece daha yüksek bant genişliği elde edilir ve ağda yedeklilik sağlanır.

Failover, ana bağlantı arızalandığında yedek bağlantıya otomatik geçiş yaparak ağın kesintisiz çalışmasını garanti eder.

Load Balance, ağ trafiğini birden fazla bağlantıya eşit olarak dağıtarak, bant genişliğini daha verimli kullanır ve ağın performansını artırır.

Round Robin, trafiği sırasıyla farklı bağlantılara yönlendirerek yük dengelemesi sağlar.

Köprüleme / STP / Ethernet Bypass

Köprüleme (Bridging), farklı ağ segmentlerini birbirine bağlamak için kullanılır. Bu, cihazların ağ içinde iletişim kurabilmesini sağlar.

Spanning Tree Protocol (STP), ağda döngüleri engellemeye yönelik kullanılan bir protokoldür. STP, ağda birden fazla yol olması durumunda yalnızca bir yolun aktif kalmasını sağlayarak, veri paketlerinin yanlış yönlere gitmesini engeller.

Ethernet Bypass, cihazın arızalanması durumunda bağlantının kesilmeden devam etmesini sağlayan bir teknolojidir. Bu özellik, ağın sürekli erişilebilir olmasını sağlar.

Virtual Extensible LAN (VXLAN)

VXLAN, veri merkezi ağlarında sanallaştırma için kullanılan bir protokoldür. Ağlar arasında gelişmiş sanal ağ bağlantıları oluşturur ve VLAN sınırlamalarını aşarak, geniş bir adresleme alanı sağlar. Böylece, daha esnek ve ölçeklenebilir ağ yapıları sunar.

IPv4 / IPv6 Statik Yönlendirme

IPv4 ve IPv6 statik yönlendirme, ağ yöneticilerinin trafiği manuel olarak yönlendirmesini sağlar. Bu sayede ağ üzerindeki belirli yollar kontrol edilerek, trafiğin istediği şekilde yönlendirilmesi sağlanır.

Statik ARP

Statik ARP, IP adreslerinin manuel olarak MAC adreslerine bağlanmasını sağlar. Bu, ağda adres çakışmalarını engeller ve güvenliği artırır, çünkü yalnızca belirli cihazlar arasındaki iletişimi mümkün kılar.

ePati Siber Güvenlik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü
Teknopark İdari Binası Kat:4 No: 411
Posta Kodu: 33343
Yenişehir / Mersin / TÜRKİYE

Web: www.epati.com.tr
e-Posta: bilgi@epati.com.tr
Tel: +90 324 361 02 33
Faks: +90 324 361 02 39