Sisteme VPN (L2TP/PPTP - SSL - IPsec - Site to Site) aracılığı ile bağlantı yapanların anlık olarak durumunu gösterir.
Bağlantı yapılan IP adresini ve sistemde aldıkları IP adresini gösterir.
IPSec VPN (Internet Protokolü Güvenliği Tabanlı Sanal Özel Ağ) içerdiği IPsec protokolü ile bağlantının güvenli olmasını sağlamaktadır. Bununla beraber uygulanmasındaki sıkıntılar ve yüksek maliyeti bu teknolojinin kullanılmasını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle IPsec VPN yerini daha kolay yönetilebilir ve daha ekonomik olan SSL VPN (Secure Sockets Layer Virtual Private Network - Güvenli Yuva Katmanı Tabanlı Sanal Özel Ağ) teknolojisine bırakmaktadır.
SSL VPN ile aşağıdaki durumlar sağlanmış olur:
VPN (Sanal Özel Ağ): VPN herkese açık olan internette, özel bir ağa bağlı olarak iletişim kurmamıza olanak sağlar.
Aynı zamanda VPN, bir çok Kriptografi algoritmalarını barındırarak, iletişimin güvenli olmasını sağlar.
PPTP, birden çok protokol trafiğinin şifrelenmesini ve ardından IP ağı veya Internet gibi ortak IP ağı üzerinden gönderilmek üzere bir IP üst bilgisi ile kapsüllenmesini sağlar. PPTP uzaktan erişim ve siteden siteye VPN bağlantıları için kullanılabilir. Internet, VPN için ortak ağ olarak kullanıldığında, PPTP sunucusu, biri Internet üzerinde diğeri de intranet’te bulunan iki arabirime sahip PPTP etkin bir VPN sunucusudur.
L2TP, birden çok protokol trafiğinin şifrelenmesini ve ardından IP veya zaman uyumsuz aktarım modu (ATM) gibi noktadan noktaya datagram teslimini destekleyen herhangi bir medya üzerinden gönderilmesini sağlar. L2TP, Cisco Systems, Inc. tarafından geliştirilen, PPTP ve Katman İki İletme (L2F) protokollerinin birleşiminden oluşan bir teknolojidir. L2TP, PPTP ve L2F’nin en iyi özelliklerini alır.
Site to site VPN, işletmelerin birden farklı noktada bulunan ofisleri ya da diğer kuruluşlar ile aralarında oluşturulan ortak bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde bağlantı kurarak iletişim halinde olmalarını sağlar. Uzak ofis internet çıkışında konumlandırılmış router (yönlendirici) üzerinde tanımlanan site to site VPN ve internet üzerinden yönlendirilen WAN bağlantısı gibi çalışır. Ağlar internet üzerinden karşılıklı bağlantı kurdukları zaman bu yönlendiricilerden birisi, paketleri VPN bağlantısı ile bir diğer yönlendiriciye iletir.
İnternet Protokolü Güvenliği(IPsec), Internet Protokolü(IP) kullanılarak sağlanan iletişimlerde her paket için doğrulama ve şifreleme kullanarak koruma sağlayan bir protokoldür. IPsec, içinde bulundurduğu protokoller sayesinde, oturum başlarken karşılıklı doğrulama ve oturum sırasında anahtar değişimlerini gerçekleştirme yetkisine sahiptir. İki bilgisayar arasında(host-to-host), iki güvenlik kapısı arasında(network-to-network), bir güvenlik kapısı ve bir bilgisayar arasında(network-to-host) sağlanan bağlantıdaki veri akışını korumak için kullanılır.
ePati Siber Güvenlik Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş.
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü
Teknopark İdari Binası Kat:4 No: 411
Posta Kodu: 33343
Yenişehir / Mersin / TÜRKİYE
Web: www.epati.com.tr
e-Posta: bilgi@epati.com.tr
Tel: +90 324 361 02 33
Faks: +90 324 361 02 39